Starter & Stayer Awards

De uitreiking van de Starter & Stayer Awards is eenmalig tijdens de openingsavond van Bourgondisch 's-Hertogenbosch op maandag 10 september 2018.

 

VERRIJKING voor de stad, voor de culinaire aantrekkingskracht en als voorbeeld voor jonge ondernemers: dat zijn volgens Bourgondisch 's-Hertogenbosch spraakmakende Bossche Starters en Stayers.

Keilekker Worstenbrood

De Starter Award 2017 valt in handen van de onlangs gestarte ondernemer Keilekker Worstenbrood. Deze bevlogen worstenbroodjesproducent met een vestiging in ’s-Hertogenbosch en in Vught, is volgens de jury het meest onderscheidend en toont lef door een bestaand en puur Brabants product te innoveren. Naast het traditionele worstenbroodje, maakt Keilekker namelijk ook asperge-, sambal-, kip-,  kalfs-, lactosevrije-, glutenvrije- én vegetarische worstenbroodjes. Keilekker is erin geslaagd om hiermee een brede regionale bekendheid te genereren.

Tijdens de Voorproefavond worden door Burgemeester Ton Rombouts de Starter- en de Stayer Awards uitgereikt aan de meest succesvolle bestaande- en meest veelbelovende nieuwe Bossche ondernemers. Om in aanmerking te komen voor deze Awards, moeten starters maximaal twee jaar actief zijn en Stayers minimaal vijf jaar. De jury bestaat uit: Carel Henderson (LXA The Law Firm) Marinus van Dorst (Grolsch) en Joost de Koning (ejp).

 

Bar Le Duc 

De winnaar van de Stayer Award 2017 is volgens de jury een meester in innovatie van zijn concept en slaagt er tegelijkertijd in de warme, Bossche sfeer van zijn café al sinds 1975 te behouden. De onderneming heeft een eigen bierbrouwerij waar sinds 1999 het inmiddels bekend Kolleke wordt gebrouwen. De combinatie van zelf gebrouwen bier, lunch, diner, café en feestlocatie, is een gewaagd en veelzijdig concept. Bar le Duc levert een belangrijke bijdrage aan de eigenheid van de Bossche binnenstad.

Meer informatie